Rehabilitering av Thons nye flaggskip i Trondheim

13 DES 2016

Utskifting av 143 vinduer ble til oppussing av 90 hotellrom og fellesarealer. Thon har valgt å holde hotellet i jugendstil åpent under hele rehabiliteringen, noe som har krevd ekstra smidig gjennomføring fra alle involverte. Vi er nesten i mål, og Gildevangen fremstår nå som et fargerikt og historisk flaggskip.

 

Fakta om prosjektet:

• BASkoordinator: IVAR VÆRNES
• OPPGAVE: utskifting av vinduer, rehabilitering av hotellrom, ganger, resepsjon, treningsrom og spisesal
• BEMANNING: 6 – 10 PERSONER
• NÅR: september 2015 – februar 2017
• STØRSTE UTFORDRING: åpent hotell og hensyn til gjestene

 

En borg i jugendstil

Gildevangen i Søndre gate 22b ble reist i 1908 i jugendstil med marmor fra Eide på Nordmøre. I følge sagaen hadde Trondheim sin gildehall nede ved fjorden i dette området, og området rundt ble kalt Gildevangen eller Gjelvangen. I borgen (bygningen er uten tvil borginspirert) har det vært forretningslokaler, kontorer, leiligheter, atelier og restaurant.

 

Britannia får konkurranse

Da Olav Thon mistet Britannia hotell, ble Gildevangen raskt pekt ut som arvtager som Thons nye flaggskip i Trondheim. Gildevangen gjennomgår nå en nærmest total rehabilitering og får en fargerik ansiktsløftning. Britannia får konkurranse.

Etto Bygg har skiftet 143 vinduer. Det var det som var utgangspunktet for jobben. 143 vinduer har blitt til oppgradering av 90 hotellrom i nydelen, resepsjonsareal, trapperom, korridorer, treningsrom og snart står spisesalen for tur.

– Det baller ofte på seg. Vi starter med en oppgave, og så blir det som regel flere. Jeg liker det. Håndverket vi gjør er bra, og jeg har sjelden fått en klage, sier baskoordinator Ivar Værnes.En fargerik hotelltilværelse

Inne på hotellrommene har Etto Bygg jevnet ut gipsvegger og -tak, satt på forsterkninger på hjørner, lagt parkett og listverk, bygd gardinbrett, montert foringer og TV-er og satt på hjul på de tunge sovesofaene for å lette rengjøringsarbeidet. Malerne og gulvleggerne har hatt en fargerik jobb. Thon beskriver det godt selv: ”Bestill en fargerik opplevelse” – det kan vi skrive under på.

 

 

– Ingenting skal være hvitt lengre. Dette er et fargerikt prosjekt, og det har vært spesielt artig å montere en litt annerledes himling. Himlingen ved resepsjonen ser ut som en stjernehimmel med hvite hull som er skåret inn i de blåmalte platene, forklarer Ivar Værnes.

I korridorene, arealet utenfor spisesalen og i resepsjonsområdet har Etto Bygg fikset himlingen, forsterkninger, listing og dørstoppere. Fra Etto Bygg har vi vært mellom 6 – 10 relativt faste personer, og vi har også hatt med en lærling på denne jobben.

 

Åpent hotell under hele rehabiliteringen

Thon har valgt å holde hotellet åpent for gjester under hele rehabiliteringen. Derfor har vi hele tiden måttet ta hensyn til gjestene i forhold til støy, lagring og rot. Det har vært den største utfordringen med dette prosjektet.

– Vi har hele tiden måttet tenke på lydnivå og at vi ikke bare kan sette fra oss utstyr. En gardintrapp står framme kun når den er i bruk, og en spikerpistol har ikke kunnet ligge og slenge. Vi rydder etter oss, sier Ivar Værnes.

 

Brannalarmer har måttet blitt dekt til og utstyr har hele tiden måttet plasseres ute av veien for hotellgjestene så langt det har vært mulig. Det har vært dårlig med lagringsplass, men vi har fått bruke en og en etasje, eller fløy, som lager. Avfallssorteringen har vi også være nøye på her siden vi er sertifisert som miljøfyrtårn. Vi sorterer minst 70% av alt avfall.

 

Samarbeid med humor og spøk

Hensyn til gjestene har også gjort at vi har måttet koordinere oss ekstra godt med de andre entreprenørene i tillegg til å ha en jevn dialog med hotellansatte.

På Gildevangen er både blikkenslagere, malere, elektrikere og gulvleggere med på å legge kabalen. Det er viktig å koordinere alt av fag. Derfor har vi byggemøte hver fredag. Interiørarkitekt og arkitekt har også vært med på møtene ved behov. Ivar fungerer som koordinator mellom håndverksfagene og er baskoordinator.

– Humor og spøk er viktig. Vi har en god tone og samarbeider godt med de andre leverandørene. De på hotellet er veldig hyggelige og forståelsesfulle, sier Ivar Værnes.


Oppgradering av spisesalen på en måned!

Vi skal ta hele spisesalen på en måned på nyåret. Det er mange kokker som skal bidra med sitt, så det krever god planlegging og koordinering. Vi føler oss trygge på at samarbeidet med de andre leverandørene vil gå bra. Vi kjenner hverandre.En hel korridor oppgraderes i gangen.


Monteringsarbeid på et av hotellrommene.


Montering utenfor spisesalen.